Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi - mmf@gelisim.edu.tr

Elektrik Elektronik Mühendisliği







 Staj




ZORUNLU STAJ NEDİR?

Zorunlu staj, öğrencinin mezun olabilmesi için, bölüm tarafından belirlenen şartlar dahilinde belgelenerek yine bölüm tarafından onaylanan, okul dışında çalışma dönemidir. Staj yeri bulma sorumluluğu öğrenciye aittir.
Üniversitemiz çeşitli kurumlardan belirli sayıda kontenjanlar sağlayabilir. Bununla ilgili bilgilendirmeler duyuru panolarında ilan edilir. 
 
Öğrencilerimiz, mezun olabilmek için zorunlu 30 iş günü Yaz Stajı I ve 30 iş günü Yaz Stajı II stajlarını başarılı bir şekilde tamamlamak zorundadır. İkinci sınıfı izleyen yaz döneminde Yaz Stajı I, üçüncü sınıfı izleyen dönemde Yaz Stajı II yapılmaktadır. 
 

                   Bölüm Staj Komisyonu

Başkan:     Dr. Öğr. Üyesi Ercan AYKUT
Üye:           Dr. Öğr. Üyesi Ayşe KARAOĞLU
 
Üye:           Arş. Gör. Beray İKİNCİ
Üye:           
Arş. Gör. Kubilay ATAŞ


 
Staj yapan her öğrencinin öncesinde başvuru formunu ve staj bitiminde staj defterini doldurup, iş yerine onaylatıp getirmeleri gerekmektedir.
 
Stajlarda izlenmesi gereken adımlar aşağıda sunulmuştur:
  1. Uygun Staj Yerinin Bulunması (Staj yapılacak yerde en az 1 (bir) Elektrik Elektronik Mühendisi bulunma zorunluluğu vardır.),
  2. Üniversitemizin web adresi üzerinden (https://oidb.gelisim.edu.tr/Sayfa/staj) alınan “Zorunlu Staj Formu” nun bilgisayar yardımıyla doldurulması ve 3 (üç) kopya olarak staj yapılacak firma tarafından imzalanması (Firma kaşesi ile yetkili bir yönetici tarafından),
  3. Zorunlu Staj Formu, staj başlangıç tarihinden en geç 15 (on beş) iş günü öncesine kadar;
    1. Sırasıyla önce Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığına, daha sonra Dekanlığa ve en son olarak da Öğrenci İşlerine imzalatılır. (ıslak imza olması zorunludur), (Staj yapılacak firma / kurum önce üniversite tarafından imzalanmasını isterse, önce Bölüm Başkanı ve Dekana imzalatılıp sonra firma/kuruma imzalatılabilir. Her durumda en son öğrenci işlerine imzalatılmalıdır.)
    2. Öğrenci işlerine imzalatılan formun 1 (bir) kopyası Bölüm Başkanlığına elden teslim edilir. Formun 1 (bir) kopyası da staj yapılacak kuruma teslim edilir.
    3. Staj süresince öğrencinin sigortası üniversitemiz tarafından yapılmaktadır.
  4. Staj defteri dosyası Öğrenci İşleri Web Sayfasından alınacak ve okunaklı şekilde elle ya da bilgisayar ortamında doldurulacak ve onaylatılacaktır.
  5. Staj defterinin bitiş tarihinden itibaren en fazla 1 (bir) ay içerisinde Bölüm Bşk.lığına elden teslim edilmesi gerekmektedir. (Stajın Eğitim Öğretim yılı açılışından bir aydan daha fazla bir süre önce bitmesi halinde, derslerin başladığı ilk hafta içinde de teslim edilebilir.)
  6. Formlarını zamanında onaylatmayan öğrencilerin staj girişleri yapılmayacaktır.
          


Staj Defterinin Doldurulmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar aşağıda sunulmuştur:
  1. Defteri doldururken kullanılan dil resmi yazı dili (edilgen) olmalıdır. (X Projesi konusunda tartışıldı, çözüm olarak Y yöntemi uygun bulundu vb.)
  2. Konu ile ilgili destekleyici unsurlar (ekran alıntısı, fotoğraflar, çizimler ve denklemler) eklenmelidir.
  3. Yazılanlar çok kısa ya da kopyala/yapıştır yapılarak alınan gereksiz uzun ifadeler olmamalıdır.
  4. Günlük/Roman gibi yazılmamalıdır. ( Çay içtik, kahve içtik, toplantı yaptık vb.)
  5. Teknik detaylar belirtilmelidir.
  6. Staj formları günlük doldurulacaktır. Her bir sayfanın üzerinde tarih olması zorunludur. 1 sayfayı aşan günlük işler için, "5. Gün (Devamı)", "7. Gün (Devamı)" gibi başlıklar altında ek sayfalar eklenerek devam edilmelidir.

NOT: a) Zorunlu Staj Formlarında mutlaka Bölüm Başkanı ve Dekanın’ın ıslak imzası bulunmalıdır. Fotokopi gönderilemez.
          b) Staj tarih aralığı belirlenirken dini bayram günleri dahil olmak üzere tüm resmi tatil günleri staj süresine dahil edilmemelidir. (Örneğin 15 Temmuz) Aksi halde imzalar tamamlanmış olsa dahi staj formu kabul edilmeyecek ve yeniden işlem yapılması istenecektir.
          c) Staj formlarının yetkili kişilerce onaylanması ve atılan imzalarda varsa kaşe, yoksa unvan,  ad ve soyadın mutlaka belirtilmesi gerekmektedir.