İnşaat Mühendisliği

Tarihçe

Çevreye duyarlı, alanındaki gelişmeleri takip eden ve uygulayabilen, ekip ile ortak çalışmalar yürütebilme kabiliyeti kazanmış, etik değerleri olan inşaat mühendisleri yetiştirmenin hedeflendiği İstanbul Gelişim Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ilk öğrencilerini 2011-2012 eğitim-öğretim yılında almıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün müfredatı Bologna Süreci doğrultusunda AKTS’ye (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) göre oluşturulmuş ve ilk mezunlarını 2015-2016 eğitim-öğretim yılında vermiştir. Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı amaçlayan Bologna Süreci, 47 üye ülke ve bu ülkelerdeki  uluslararası kuruluşların işbirliği ile oluşturulan ve sürdürülen bir reform sürecidir. Türkiye, 2002’de Bologna Süreci’ne katılmıştır.

Derslerin teorik ve uygulama kısımları uygun dersliklerde, inşaat mühendisliği laboratuvarlarında ya da bilgisayar laboratuvarlarından yapılmaktadır.