Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi - mmf@gelisim.edu.tr

Mekatronik Mühendisliği








 Bölüm Başkanımız Sn. Prof. Dr. Bedri YÜKSEL'in 2018-2019 Bahar Yarıyılı Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF) Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanımız Sn. Prof. Dr. Bedri YÜKSEL'in 2018-2019 Bahar Yarıyılı Mesajı


Sevgili Öğrenciler,
 
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz dönemini başarılı bir şekilde ve huzur içerisinde tamamladık.  Bahar Döneminde de İstanbul Gelişim Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü olarak sizlerle yeni başarılara imza atmak ve bilgi dağarcığımıza yeni bilgiler ilave ederek, güzel bir dönem daha geçirmek istiyoruz. Her geçen gün gelişen kadromuz ve altyapımızla birlikte Makine, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği gibi temel mühendislik alanlarını kapsayan, disiplinler arası çalışmaları içeren Mekatronik Mühendisliği alanında birlikte başarılı çalışmalar gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu birlikte yaşayacağız.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü akademik faaliyetleri, öğrenciyi baz alan ve öğrencilerin meslek yaşamlarında ülkemizin gelişimine ve ilerlemesine katkıda bulanacak şekilde tasarlanmıştır. Bu çerçevede yeterli donanımlara sahip, üniversitemiz ve bölümümüz misyon ve vizyonunu taşıyan, yenilikçi, ekip çalışmalarında başarılı, yüksek teknolojiyi takip eden, tasarlayan ve üreten mekatronik mühendislerini yetiştirmek bölümümüz amaçlarının en başında gelmektedir.
Bildiğiniz gibi; günümüzde makine, elektronik, bilgisayar donanımı ve bilgisayar yazılımı sektöründe teknolojinin çok hızlı gelişmesi ve paralelinde endüstriyel otomasyonun sistemlerini de geliştirerek akıllı makinelerin ve robotların yaygın kullanılmasını beraberinde getirmiştir. Bu farklı mühendisliklerin birleştirilerek endüstride kullanılması Mekatronik Mühendisliğinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu mühendislik dallarının bir araya gelmesiyle ortaya çıkan yeni mühendisliğimizin çalışma alanları da oldukça kapsamlı olup sağlık sektöründe kullanılan cihazlardan, robotik sistemlere ve her türlü otomasyon sistemlerine kadar çok geniş çalışma alanını kapsamaktadır. Bu durum bizlere daha fazla sorumluluk, daha fazla çalışma ve daha fazla iş yükü getirmektedir. Sizlerin, bu alanlarda kullanılacak ürünleri tasarlayarak üretecek, sistemlerini kuracak bilgiler ile donatılmanız bizlerin temel hedefidir. Sizlerde bu kapasiteyi görmekteyiz ve birlikte başarılı olacağımıza inanmaktayız.
Önceki dönemlerden elde ettiğimiz tecrübelerin ışığında, yeni dönemde de akademik ve sosyal anlamda daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Bu ara dönemde aramıza katılan yeni öğrencilerimizle tanışıyor olmanın heyecanını yaşarken, diğer taraftan da yine bu dönem mezuniyetlerini kutlayacağımız öğrencilerimize “meslektaş” olarak hitap etmenin sabırsızlığı içerisindeyiz.
Yeni döneminin öğrencilerimize, öğretim kadromuza, ailelerimize ve ülkemize hayırlı olmasını içten dileklerimle temenni eder, sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmenizi dilerim.
 
Prof. Dr. Bedri YÜKSEL
Bölüm Başkanı