Azami Süresini Dolduran Öğrenciler İçin Duyuru

30.09.2021 Per

Azami öğrenim süresini dolduran (2014-2015 güz yarıyılı ve daha öncesi üniversitemize kayıt yaptırmış olanlar) ve ek sınav hakkından yararlanmak isteyen son sınıf öğrencileri için 2021-2022 güz yarıyılı sınav ve ders kaydı başvuruları için izlenecek yol aşağıda belirtilmiştir.

Azami sürelerini dolduran son sınıf öğrencilerine başarısız oldukları dersler için 2 adet sınav hakkı verilecektir.
  1. Sınavına gireceğiniz veya ders kaydı yapmanız gereken ders/dersleri belirlemeniz gerekmektedir.
  • SINAV HAKKI VERİLEN VE SADECE SINAV BAŞVURUSU YAPILACAK DERSLER:
    •  Başarısız olduğu ve harf notu (FF- FD) olan teorik ders saati uygulama ders saatinden fazla olan güz dönemi dersleri (T>U).
1. Sınav Hakkı; 20.11.2021-04.12.2021 tarihleri arasında;
2. Sınav Hakkı; 10.01.2022-23.01.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
  • DEVAM ZORUNLULUĞU OLAN VE DERS KAYDI YAPILACAK DERSLER:
    • Başarısız olduğu derslerde teorik ders saati bulunmayan güz dönemi dersleri.
    • Uygulama ders saati teorik ders saatine eşit veya yüksek olan güz dönemi dersleri (T ≤ U)
Başvurular incelenerek sınav hakkı verilen dersler için sınav tarihleri fakülte web sitesi üzerinden duyurulacaktır.

Öğrenci ilgili programın müfredatında güz yarıyılında bulunan dersler için güz, bahar yarıyılında bulunan dersler için bahar yarıyılında ders kaydı ve sınav kaydı gerçekleştirilebilir.

Ders kaydı yapan azami öğrencilerin derse devam koşulları ve dersten başarılı olma koşulları İGÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen hususlarca yürütülür.

Devam zorunluluğu olan ve ders kaydı yapılan dersler için öğrencilerin yarıyıl içinde yapılan ara sınav, kısa sınav, laboratuvar, proje ve sunum gibi tüm faaliyetlere katılması zorunludur.
  1. Sınavına gireceğiniz veya ders kaydı yapmanız gereken dersin/derslerin ödemesi yapılmış olmalıdır.
İlgili dersin ödemesini gerçekleştirebilmeniz için hesap numaraları ve diğer bilgilere buradan erişebilirsiniz. Öğrencinin bir ders için ek sınav veya sınırsız sınav haklarını kullanmak üzere yaptığı başvuru ve ödediği ücret bir sınav hakkı için geçerlidir. Öğrenci iki sınav hakkını, kullanmak isterse öğrenci başvuru esnasında iki sınav ücretini ödemesi gerekmektedir. İki sınav ücretini beraberce ödeyen öğrenci verilen 2 sınav hakkından birisine katılmadığı zaman ücret iadesi yapılmaz.
  1. Başvuru dilekçesi ve dekont gönderilmelidir.
Ekte sizinle paylaşılmış olan başvuru dilekçesini bilgisayar ortamında doldurup, ıslak imzalı bir şekilde tarayıp veya okunur bir şeklide resmini çekip, ödeme makbuzunuz ile birlikte eklere ekleyip .......@ogr.gelisim.edu.tr  uzantılı mail adresinizden (Öğrenci mail adresinin nasıl oluşturulacağı bilgisi için buradan başvurabilirsiniz, öğrenci mailinden gönderilmeyen başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.)   mmf@gelisim.edu.tr adresine ‘Azami Süre Başvuru’ konusu ile göndermeniz gerekmektedir.
Konu hakkında detaylı bilgi için 0212 422 70 00 Dahili: 7323 no’lu telefonu arayabilir veya mmf@gelisim.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Azami Öğrenci Ders Kayıt Başvuru Formu
Azami Öğrenci Sınav Başvuru Dilekçesi