İnşaat Mühendisliği

DASK-DEPREME DAYANIKLI BİNA TASARIMI 2018

Danışmalığını Dr. Öğr. Üyesi Ali Etemadi’nin üstlendiği İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan 5 kişilik takımımız 2018 DASK-Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’na katıldı. 51 üniversiteden 76 başvuru alan yarışmada takımımız ilk 24’e girerek finale katılma hakkı kazandı. Takım üyeleri Gizem Bozkurt, Aslıhan Karayaka, Sevcen İngin, Adem Fatih Sunal ve Emel Gönül Gömük, “Tardigrad” isimli bina tasarımlarını DASK’ın verdiği malzemelerle maket haline getirerek bağımsız jüri üyelerine sergilediler. Bina modelleri depremi simüle eden sarsma masasında teste tabi tutuldu. Test aşamasında simüle edilen 3 depremi de başarıyla göğüsleyen model dayanıklılığını ispatladı.

Yarışma ekibine ilerledikleri bu yolda başarılar diler, ayrıca desteklerini esirgemeyen Mimarlık Bölümü üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Gül Yücel ’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.