Mimarlık

Miniatürk Gezisi

23 Aralık 2023 tarihinde Mimarlık ve Tasarım Kulubü öğrencileri Miniatürk’e bir gezi düzenlemiştir. Doç. Dr. İlke Ciritci’nin de katıldığı gezi Miniatürk’ün açık alanındaki daimi sergisine ek olarak İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi'ni de kapsamaktadır.

Bu ölçekte dünyada sayılı, Türkiye’de ise en büyük maketlerden biri olan İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi 10.000 figür ve 50.000 LED ışık, binlerce insan, atlı arabalar, yangınlar, yeniçeri isyanı sahnesi, meşaleler, tarihi yapılar, özel mimari detaylar, tüten bacaları ile birlikte 500 m2'lik kapalı bir alanda yer almaktadır. Maket 400.000 m2 ve 1/87 ölçeğinde üretilmiş tarihi kaynaklara dayanarak 5 yılda tamamlanmıştır. Sergi 16. ve 19. yy arasındaki 400 yıllık süreçte Topkapı Sarayı’ndan Sultanahmet Cami’ne kadar uzanan bir coğrafyadaki yaşamı anlatmaktadır.

Sergi 3 bölümden oluşmaktadır: Video mapping, ana sergi ve modellerin yapım sürecinin anlatıldığı bölüm.