Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Mimarlık

Dr. Öğr. Üyesi Mahmoud ZİN ALABADİN "The Architecture of Aleppo City: From Destruction to Reconstruction" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin davetlisi olarak, 9 Mayıs 2024 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Mahmoud ZİN ALABADİN tarafından "The Architecture of Aleppo City: From Destruction to Reconstruction" başlıklı konferans düzenlendi. Konferansta ilk olarak Halep kenti tarihçesi ve kent gelişimi anlatıldı. Kentte yer alan en önemli tarihi eserlerin mimari özellikleri fotograflarla ve mimari çizimlerle açıklandı. Savaştan dolayı zarar gören eserlerin hasar tesbiti ve özellikle "Halep Dün Bugün Yarın" adlı projesi de anlatıldı. Konferansın sonunda konuşmacıya Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlke CİRİTCİ tarafından plaket verildi.