Mimarlık

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF) Mimarlık Türkçe/İngilizce Bölüm Başkanımız Sn. Huriye Şule Karaaslan'ın 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Açılış Mesajı

Saygıdeğer Öğretim Üyeleri ve Sevgili Öğrenciler,

Üniversitemizin gelişme ve ilerleme yolunda attığı adımlara paralel olarak, bölümler de yeni yapılanmalarıyla katkıda bulunmaktadır. Bu yapılanma fiziksel koşulların iyileştirilmesinin yanı sıra, eğitim ve öğretimde kalite çalışmaları hızla sürdürülmektedir. Yine bu ilerleme hamlelerinde Üniversitemizin misyonu “değer üretmek” olarak belirlenmiştir. Bölümümüzün sloganı ise;
  • Tarihsel ve toplumsal değerlere saygılı,
  • İnsani ve çevresel sürdürülebilir değerleri üstün tutan,
  • Yenilikçi, yaratıcı, teknolojik düzeyi gelişmiş, uluslararası rekabetçi,
  • Hukukun üstünlüğünü ve Cumhuriyetin değerlerini benimseyen ve yaşatan
bireyler yetiştirmektir.
Üniversiteler bilginin üretildiği, teknolojik yeniliklerle harmanlanıp aktarıldığı, uygulamaya sokulduğu akademik kurumlardır. Biz öğretim üyeleri globalleşen dünyada yeniliklere bağlı olarak programlarımızı revize ederken bu bilinçte olarak; çağa adım uyduran bireylerin yanı sıra kendi kültürünü çağdaş biçimde yorumlayabilen, disiplinler arası çalışmaları yürütebilen bireyler yetiştirmeyi amaç edinen öğretim programları geliştirmektedir.
Siz öğrencilerimizin, ülkemizde ve uluslararası platformlarda, Türkiye’nin dünya toplumlarıyla bütünleşmesinde etkin rol oynayabilmesi çok yönlü ve farklı bilgi düzeyinde gelişmesi gerekmektedir. Bunu gerçekleştirebilmek için öğretimin yanı sıra sergiler, konferanslar, ürün tanıtımı düzenlenmektedir.
Araştırma ve yarışmalarda yer alan bölümümüz öğrencileri  ve öğretim üyelerini kutlarım.
Daha fazla çalışacağımız, üreteceğimiz 2018-2019 yılı Bahar yarıyılı eğitim-öğretim dönemimizin hepinize hayırlı olmasını dilerim.

Prof.Dr.H.Şule Karaaslan
                                                                                                          Mimarlık Bölümü Başkanı