Dr. Öğr. Üyesi Binnur Gürül'ün yeni kitabı çıktı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Binnur Gürül'ün “Sürdürülebilir Üretim Göstergeleri ve Kurumsal Sürdürülebilirlik Performansı” isimli 374 sayfalık kitabı Temmuz 2023 tarihinde basılmış ve raflardaki yerini almıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Binnur Gürül kitabı şöyle tanıtmaktadır:

“Son yıllarda çok konuşulan “sürdürülebilirlik” konusunun ortaya çıkış nedeni aslında doğal kaynakların sınırlı olmasına karşılık tüketici beklenti ve ihtiyaçlarının sınırsız olmasıdır. Bu bağlamda üretim sektörü; bir yandan daha çok üreterek, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayarak ekonomik kalkınma ve büyümeyi sağlarken diğer yandan da üretimde kullanılacak kaynak kullanımını azaltacak çözümler bulmak zorundadır ve bunu da sürdürülebilir bir anlayışla gerçekleştirmek durumundadır. Öte yandan Küresel Risk Raporu'na göre (Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan), gelecek on yıl için en büyük küresel risk, iklim değişikliğine ve küresel ısınmaya karşı mücadelede yetersiz kalınmasıdır. Bu doğrultuda sürdürülebilir üretim uzun süredir tüm üreticiler için stratejik bir zorunluluk olsa da küresel çapta değişen ekonomik koşullar, jeopolitik gelişmeler, iklimsel değişimler ve toplumsal değişimler, sürdürülebilir üretimin yeniden kurgulanmasını gerektiriyor. Bu bağlamda bu kitap, üretim sektörüne hem sürdürülebilir üretim hem de kurumsal sürdürülebilirlik hususunda bir çerçeve sunmaktadır.”