Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi - mmf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi - mmf@gelisim.edu.tr

Endüstri Mühendisliği







 Aday Öğrenci




“Endüstri Mühendisliği Bölümü”, 2011-2012 eğitim öğretim yılından buyana İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ne bağlı olarak faaliyetlerine devam eden, eğitim-öğretim kalitesini ABET akreditasyonu ile tescillemiş 4 yıllık lisans programıdır.

Endüstri Mühendisliği Bölümü'ne dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz. Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.


Endüstri Mühendisliği Bölümü'ne dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım videosunu inceleyebilirsiniz. Tanıtım videosuna erişmek için tıklayınız.

Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, çeşitli istatistiki bilgiler, uluslararası akreditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvarlar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer merak ettiğiniz konular hakkındaki bilgilere erişebilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Aday öğrencilerin sıkça sorduğu sorular
1- Endüstri Mühendisliği hakkında genel bilgi verebilir misiniz?
Geleceğin meslekleri arasında gösterilen ve saygın mühendislik dalları arasında yer alan Endüstri Mühendisliği, tek bir tanımla ifade edilememekle birlikte kısaca insanlar, kurumlar ve sistemler arasında kalite ve verimliliği artıracak biçimde köprü görevi gören bir mühendislik alanıdır. Daha geniş bir anlatımla Endüstri Mühendisliği; insan, makine, malzeme, çevre, zaman, bilgi, bilişim ve teknoloji gibi girdilerden oluşan tüm iş sistemlerinin iyileştirilmesi, geliştirilmesi, yürütülmesi, yeniden düzenlenmesi, koordineli ve uyumlu bir biçimde çalıştırılması ve denetlenmesi aşamalarında görev alır.
 
2- İstanbul Gelişim Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi verebilir misiniz?
İstanbul Gelişim Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında kurulmuştur. Bölümümüz nitelikli, içinde bulunduğu zamanın teknolojilerini iyi algılayabilen, çevresine ve topluma duyarlı Endüstri Mühendisleri yetiştirmeyi kendisine ilke edinmiştir. Bölümde geçireceğiniz 4 yıl bir o kadar zor ama bir o kadar da keyifli olacaktır. Bölümde hâlihazırda 4 profesör, 1 doçent ve 5 doktor öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.
Bölümümüz %100 Türkçe eğitim vermektedir.
 
3- İstanbul Gelişim Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün akreditasyonu var mıdır?
Evet. Endüstri Mühendisliği Bölümü uluslararası akreditasyon kuruluşu olan ABET tarafından akredite edilmiş ve sahip olduğu akademik kadroyu, eğitim-öğretim müfredatını, fiziksel olanaklarını vb bu akreditasyon ile tescillemiştir.
 
4- Mezunların iş olanakları nelerdir?

Üretim kaynaklarını optimum düzeyde kullanıp, verimliliği ve kaliteyi artırmakla görevli Endüstri Mühendisleri, aldıkları eğitim, bilgi ve birikimleri sonucunda kendilerine hemen her alanda yer bulmaktadırlar. Kamu kuruluşları ve özel alanlarda geniş istihdam olanaklarına sahip olan Endüstri Mühendisleri, bankacılıktan, otomotive, telekomünikasyondan, enerjiye kadar çeşitli sektörlerde çalışmaktadırlar. Endüstri Mühendislerinin, çalıştıkları sektörlere göre iş pozisyonları ve departmanları da farklılık göstermektedir. Örneğin; turizm sektöründe pazarlama ve satıştan sorumlu olan bir Endüstri Mühendisi, bankacılık sektöründe finansal planlama sorumlusu olarak karşımıza çıkabilmektedir.

5- Endüstri Mühendislerinin çalışabilecekleri sektörler nelerdir?

Otomotiv, Tekstil, İmalat, Bilişim, Finans, Danışmanlık, Elektrik, Elektronik, Maden ve Metal Sanayi, Telekomünikasyon, Yapı, Gıda, Kimya, Hizmet, Eğitim, Lojistik, Taşımacılık, Turizm, Sağlık, Enerji vb sektörler, Endüstri Mühendislerinin çalışabilecekleri sektörler arasında yer almaktadır.
 

6-Endüstri Mühendislerinin çalışabileceği birimler nelerdir?

Üretim Planlama, Lojistik, Kalite Yönetimi, Pazarlama ve Satış, Satın Alma, İnsan Kaynakları, Ürün ve Süreç Geliştirme, Finansal Planlama, Araştırma ve Geliştirme, Akademik Kariyer, Yenilikçilik (İnovasyon) Uygulamaları, Bilgi Yönetimi vb. alanlar Endüstri Mühendislerinin çalışabilecekleri alanlar arasında yer alır.