Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Bilgisayar Mühendisliği

İGUROB Projesine BAP Desteği

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Prof. Dr. Abdulsamet Haşıloğlu liderliğinde yürütülen "IGUROB: Yapay Zeka Destekli İnsansı Robot Tasarımı" projesi, İGÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyonu tarafından desteklenmeye layık görüldü. Proje, yapay zeka kullanarak insansı robotlar tasarlamayı ve insan-robot etkileşimini geliştirmeyi amaçlıyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Bilişim Teknolojileri ve Robotik Araştırma Merkezi (BTRAM) Müdürü ve aynı zamanda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Abdulsamet HAŞILOĞLU’nun liderliğindeki “IGUROB: Yapay Zeka Destekli İnsansı Robot Tasarımı” başlıklı proje, İGÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyonu tarafından desteklenmeye layık görüldü.

BTRAM’ın inovatif çalışmalarına bir yenisini ekleyecek olan IGUROB projesi, yapay zeka teknolojileri kullanarak insansı robot tasarlamayı hedefliyor. Bu projeyle birlikte, insan-robot etkileşimini daha ileri seviyelere taşımak ve çeşitli alanlarda kullanılabilecek akıllı robotlar geliştirmek amaçlanıyor.

Projeye dair açıklama yapan Prof. Dr. Haşıloğlu, “Bu destek, BTRAM’ın ileri teknoloji ve yapay zeka konusundaki çalışmalarını daha da güçlendirecek. Amacımız, ülkemizin teknolojik gelişimine katkıda bulunmak ve uluslararası arenada rekabet edebilecek seviyede projeler üretmektir.” dedi.