Bilgisayar Mühendisliği

Siber Yöneticiler, Risk İletişimi Konusunda Daha İyi Olmazlarsa CISO'ların Ortadan Kaybolabileceği Konusunda Uyarıyor

Farklı sektörlerde geniş bir deneyime sahip önde gelen üç küresel bilgi güvenliği şefi (CISO), CISO'lar siber riski işletme yöneticilerine ve yönetim kurullarına iletme becerilerini geliştirmezlerse CISO'nun konumunun sonraki 10 yılda ortadan kalkabileceği konusunda uyardı.

British Standards Institution'da (BSI) Siber Güvenlik ve Bilgi Dayanıklılığı Küresel Genel Müdürü Mark Brown, 5 Mayıs'ta ThreatConnect'in CISO Challenge Series Webinar'ında yaptığı konuşmada "Başarılı CISO, teknoloji ve iş arasında çeviri yapabilen [kişidir]" dedi. “Çok dikkatli olmalıyız çünkü bildiğimiz gibi meslek, bu eksikliğini düzeltmezsek önümüzdeki 10 yıl içinde ölebilir” dedi.