Bilgisayar Mühendisliği

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapay Zeka Komisyonu Kuruluyor

Teknoloji ilerledikçe insan gücüne olan ihtiyaç azalmakla birlikte yerini makinalara bırakmaya devam etmektedir. Bu gelişim sürecinde gündelik yaşam ve sektörel alanlar fark etmeksizin sürekli daha gelişmiş ve akıllı yapılara olan ihtiyacın artması ile birlikte sürdürülebilir gelişme amacına hizmetten yapay zeka teknolojilerinden faydalanılmak kaçınılmaz bir gerçektir.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan kalkınma planına istinaden ülkemizde yapay zeka alanı günden güne büyümeye devam ederek hep daha ileriye taşınması hedeflenmiştir. Buna istinaden Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kamudan özele bütün kuruluşlar ve üniversiteler ile iş birliği içinde olarak “Ulusal Yapay Zeka Stratejisi (2021-2025)” hazırlanmıştır.