2019-2020 Bitirme Projesi Savunma Sınavı Tarihleri ve Önemli Açıklamalar

2019-20 Bitirme Projesi Savunma Sınav Tarihleri ve Jürileri açıklanmıştır.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ END498-BİTİRME PROJESİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAVLARI

• Öğrenciler Bitirme Projesi sınavına 22-23-24 Haziran 2020 tarihlerinde alınacaklardır.
  • Detaylı bitirme savunma sınavı tarih ve saatlerinizi görmek için tıklayınız. Listede adı bulunmayan veya proje konusu hatalı olan öğrenciler nyildiz@gelisim.edu.tr adresine ad-soyad, bitirme projesi konusu ve danışman bilgisini mail olarak gönderebilir.
  • Bitirme Projeleri Jürisi için öğrencilerin bir mazeret hakkı yoktur.
  • Jüri Saat 09.20’de başlayacak ve her öğrenci için ortalama 20 dakikalık süreler ile yapılacaktır.
  • Sadece bir Bitirme Projesi Jürisi belirlenmiştir. Bu jüri Prof.Dr. KENAN ÖZDEN, Prof.Dr. TARIK ÇAKAR, Dr.Öğr.Üyesi DİDEM ÇAPKUR.
  • Jürilere öğrenciler MEET üzerinden ONLINE olarak okul e-posta adreslerine gönderilen MEET adresi üzerinden katılım sağlayacaklardır. Öğr elemanları savunmalar bitene dek jüriye katılım sağlayacaklardır.
  • Jüriye katılmayan öğrencilere çalışmalarını teslim etmiş olsa bile geçer not verilmeyecektir.

JÜRİ ÖNCESİ YAPILACAK FAALİYETLER:

• Bitirme Projesi öğrencileri LMS Sistemine 8-20 Haziran tarihleri arasındaki Final Sınavı Haftası içinde 1 Adet Bitirme Projesi (zorunlu) ve 1 Adet Sunum (zorunlu)  yüklenmiş olacaktır.
  • Bitirme Projesi, LMS Sistemine* Word ve pdf ortamında kılavuz standartlarına uygun olarak yüklenmiş olacaktır (zorunlu). Sunum, LMS Sistemine* powerpoint ortamında yüklenmiş olacaktır (zorunlu).
  • LMS Sistemine* 8-20 Haziran tarihleri arasındaki Final Sınavı Haftası içinde Bitirme Tezlerini yüklememiş olan öğrenciler Bitirme Tezi savunmasına alınmayacak ve geçer not verilmeyecektir. Bu durumun kontrol sorumluluğu Danışman hocalardadır.
  • Öğrenciler LMS Sistemine* yükleyecekleri belgelerde kılavuz standartlarına uyacaklar ve daha öncesinde Danışman Hocalarının verdiği gerekli düzeltmeleri yapmış olacaklardır. Hatalı, eksik, uygun olmayan ve Danışman hocanın verdiği düzeltmelerin dokümanlara yansıtılmadığı LMS sistemine* yüklenen dokümanlara geçer not verilmeyecektir.

JÜRİ ÖNÜNDE SAVUNMA SIRASINDA YAPILACAKLAR:

• Jüriye sunum sırası gelen öğrenciler kendilerini tanıtacak, Danışman Hocalarını belirtecek, ortalama 15 dakikalık süre içerisinde hazırladıkları sunumu ekrana yansıtacak ve sunum üzerinden projelerini sözlü olarak anlatacaklardır. Son 5 dakika sorulara ayrılacaktır.
  • Bölüm Başkanının savunma yapan Öğrenciye sınavının bittiğini belirterek katılımından dolayı teşekkür etmesinden sonra, öğrenci dilerse diğer savunmaları izlemek üzere oturumda kalabilecektir.
  • Öğrencinin başarı durumu ve aldığı not kendisine söylenmeyecektir.
  • Öğrenci notunu, final notlarının açıklanacağı 26 Haziran tarihinde OBİS üzerinden öğrenecektir.

SAVUNMA SONRASI YAPILACAKLAR:

• Bitirme Projesi Final sınavlarının sonuçları en geç 26 Haziran tarihinde her öğrencinin kendi Danışman Hocası tarafından OBİS üzerinden ilan edilecektir.
  • Jüri tarafından Bitirme Projeleri Kılavuzdaki değerlendirme ölçütlerine göre ve vize raporu da dikkate alınarak 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.
  • OBİS’i kapalı olan öğrenciler final notlarını göremeyecektir. Bu durumda olan öğrencilere sözlü veya yazılı olarak notları duyurulmayacaktır. Bu durumda olan öğrencilere OBİS’in açık olması için yükümlülüklerinin yerine getirilmesi önerilmektedir. Başarılar dileriz.

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

30 Mayıs 2020