Yılmaz Redüktör A.Ş. Teknik Gezisi -1

İstanbul Gelişim Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Özden ve 1.,2., 3. ve 4.sınıf öğrencilerinin katılımıyla Yılmaz Redüktör A.Ş. ye teknik gezi düzenlendi.

Gelişim Üniversitesi önünden 9:45 de fabrikaya hareket edilmiş, 10:10 da fabrikaya varılmıştır. Ege bölge satış müdürü tarafından, redüktörler, dişliler, elektrik motorları ve Yılmaz Redüktör ile ilgili tanıtım amaçlı ayrıntılı bir sunum yapılmıştır. Öğrencilere toplantıda not almaları için kalem, ayraç ve bloknot içeren birer notluk takımı dağıtılmıştır. 11:00 ile 13:00 arası katılımcılar iki gruba ayrılarak birer Endüstri Mühendisi eşliğinde fabrika gezisi yapılmıştır. Bu gezi sırasında Depo, kalite kontrol, değişik imalat hatları ve tornalama, broşlama, çekme, taşlama, planyalama vb imalat işlemlerini yapan en son teknolojideki takım tezgâhları imalat sırasında görülmüş ve tanıtılmıştır. Ayrıca döküm işlemleri, kalıplar ve montaj hatları ile sevkiyata hazırlama birimleri tanıtılmıştır. Fabrikada ortaklardan ve Elek. Motor San. ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Şinasi Yılmaz ile öğle yemeği yenilmiştir. Yemek sonrası End. Müh. Böl. Bşk. Prof. Dr. Kenan Özden tarafından kendisi makamında ziyaret edilerek kendisine teşekkür edilmiştir. Yemek sonrası Üretim Planlama Departmanına gidilerek siparişlerin, stokların ve üretim işlemlerinin nasıl planlandığı bilgisayar yazılımı ve formlar eşliğinde tanıtılmış, formlardan örnekler alınmıştır.

Etkinlik sonunda; endüstri mühendisi olmaya aday öğrencilerimizin fabrikadaki işleyiş ve makinalar hakkında genel bir bilgi sahibi olması, aynı zamanda çalışma ortamını görmeleri sağlanarak gelecekteki iş seçimlerinde belirleyici olması amaçlanmıştır. Öğrencilerimizin yaptıkları gözlemler ve edindikleri bilgi ve deneyimlerini yaşamlarının ileriki dönemlerine yansıtıp teknik gezi organizasyonumuzdan maksimum yararı sağladıklarına inanıyoruz.