Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi - mmf@gelisim.edu.tr

Mimarlık (İngilizce)








 Ara Sınavlar Hakkında




Değerli Öğrencilerimiz,

Klasik sınavlarda mücbir nedenlerden dolayı cevap kağıdını sisteme yüklemede sorun yaşayan öğrencilerimiz, geçerli mazeretleri ile birlikte cevap kağıdını dersin hocasına sınav süresi içinde veya sınavın bitiminden sonra en geç 15 dakika içerisinde e-posta atması durumunda ilgili mazeretleri değerlendirilmeye alınacaktır.
Hocanızın e-posta adresine https://avesis.gelisim.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Ara sınav tarihi: 30 Kasım 2020 Pazartesi - 6 Aralık 2020 Pazar
Sınavların yapılış türü: Online
Sınav türü: Çoktan seçmeli (test) veya klasik
Sınav programı: OBİS ve LMS’de ara sınav programı ilan edilmiştir.
Sınav saati ve süresi: Sınav saati ve sınav süresi sınav programında belirtilmiştir. Verilen sınav süresinin sonunda sınav tamamlanmış olacaktır. Örneğin sınav programında sınav saati 12.00 olan 40 dakikalık sınav 12.40’da sonlanacaktır. Sınav süresi soruların zorluk derecesine göre verilmiştir.
Çoktan seçmeli sınav türü: 20 soru sorulacak ve her öğrenci için sorular ve cevap seçenekleri değişecektir. Çoktan seçmeli türündeki sınavlar https://sinav.gelisim.edu.tr/ adresinden yürütülecektir.
Klasik sınav türü: En az 2 ve en fazla 4 soru sorulacaktır. Soru sayısına ve soruların zorluk derecesine göre en fazla 60 dakika süre verilecektir. Klasik sınavlar https://lms.gelisim.edu.tr adresinden yürütülecektir. Hafta 0’da yer almaktadır ve sınavlarınızın başlangıç saatinde aktif hale gelecektir. Cevap kağıtlarınızı imzalamanız gerekmektedir.

KLASİK SINAV DUYURUSU

2020-2021 Güz dönemi ara sınavlarında ilk kez uygulanacak olan klasik sınav için Cevap Kağıdı sınav esnasında kullanmanız için oluşturulmuştur. Bu sınav kağıdının çıktısını alarak size sorulan soruların cevaplarını üzerine yazarak sınavınızı tamamlamanız gerekmektedir.
Eğer çıktı alma imkânınız bulunmuyorsa bir A4 boyutundaki beyaz renkli kağıt ile de sınavınızı tamamlayabilirsiniz. Yalnızca sizden istenen bilgileri boş kağıt üzerine eksiksiz yazmanız gerekmektedir. Bilgilerin neler olduğunu cevap kağıdını indirerek öğrenebilirsiniz (kişisel bilgileriniz ve ders ile ilgili bilgileriniz).
Aynı zamanda cevap kağıdı üzerinde yazılı olan uyarıları ve notları da bu duyuruyu "Okudum/Onayladım" olarak işaretlemeniz kabul ettiğiniz anlamını taşımaktadır.
Sınav süreniz dolmadan cevap kağıdınızı LMS'deki klasik sınav aktivitenize yüklemeniz gerekmektedir. LMS'deki sınav aktivitesine tek bir dosya yükleyebilmektesiniz. Bu yüzden yardımcı olarak önerilen programları kullanabilirsiniz.
Bilgisayar ve Akıllı Telefon ortak kullanımı:
Yöntem 1 - Tek bir fotoğrafınız varsa onu doğrudan bilgisayarınızdan yükleyebilirsiniz.
Yöntem 2 - Bilgisayarınıza ücretsiz olarak kurabileceğiniz WINRAR programını kullanabilirsiniz (önerilen):
Aktardığınız fotoğraflarınızı bir klasör içine ekleyin. Klasörün üzerine sağ tıklayın, açılan listeden "Arşive ekle..."yi seçin ZIP olarak kaydedip bu ZIP uzantılı dosyayı LMS'ye yükleyebilirsiniz.
Yöntem 3 - Sınav kağıtlarınızın fotoğraflarını çekip bilgisayarınıza aktarıp yeni Word dosyası içerisine her bir fotoğraf tek bir Word sayfasında kaplayacak şekilde eklenip bu Word dosyasını LMS'ye yükleyebilirsiniz.
Yalnız Akıllı Telefon kullanımı:
Yöntem 1 - Tek bir fotoğrafınız varsa onu doğrudan akıllı telefonunuzdan yükleyebilirsiniz.
Yöntem 2 - Microsoft  Lens ile yükleme:
Microsoft Lens’i Uygulama Marketinizden (iOS için AppStore, Android için Google Play) indiriniz.
Uygulamayı açınız ve “Belge” moduna getiriniz.
Cevap kağıdının fotoğrafını çekiniz. Birden fazla var ise, “Ekle” butonuyla çekmeye devam edin.
Cevap kağıdının fotoğrafını çektikten sonra “Bitti” butonuna basınız. Ardından “PDF” seçeneğini seçiniz. Kayıt alanı olarak “Dosyalarım veya Cihaz Depolama Alanı” seçeneklerini cihazınıza göre seçiniz.
lms.gelisim.edu.tr adresine gidip yazılı sınav etkinliğini bulun ve üzerine tıklayın. "Dosya Yükle" yi seçin, cihazınızda PDF dosyasını bulun ve yükleyin.

ÖNEMLİ

Birden fazla kağıt kullandıysanız kağıtlarınızı numaralandırmayı ve her birine imzanızı atmayı unutmayınız.
Sınav kağıdınızı bilgisayar ortamında doldursanız bile ıslak imza olmak zorunda olduğu için çıktısını alıp imzalayıp, numaralandırıp yüklemeniz gerekmektedir.
Klasik sınavlarda cevap kâğıtlarının LMS' e yüklenmesi: Cevap kâğıtları LMS’e yüklenmiştir. Klasik sınavlar için önceden birer kopya elinizde hazır bulundurunuz. Cevaplarınızı gönderilen örnek kâğıtlar üzerine okunaklı olarak yazınız ve sınav süresi içinde cevap kâğıdınızı LMS'e PDF olarak yükleyiniz.

UYARI

Lütfen sınav süresine dikkat ediniz. İlan edilen gün ve saatte sınava girebilirsiniz.
Sınavda sorun yaşamamanız için sınavlarınıza katılmadan önce LMS giriş sayfasında yayınlanmış olan “ONLINE SINAV KILAVUZU”nun dikkatle okunması gereklidir (https://panel.gelisim.edu.tr/assets/2020/dokumanlar/uzem/sinavkilavuzTR-2_35352d49b10d425a98d8b2356001192e.pdf).
Online sınavlara katılırken Google Chrome web tarayıcısının güncel sürümünün kullanılması önem arz etmektedir.
Sınav saatinden önce cihaz ve internet kontrollerinizi yapmanız yararınıza olacaktır.
Sınavlara ilişkin tüm detaylar LMS’de ayrıca duyurulmuştur. Sınavlarla ilgili duyuruları ve kılavuzları dikkatlice okumanız başarınız için çok önemlidir.

Sınavınızda başarılar dileriz.