2021/22 Mercator-İPM Kıdemli Araştırmacısı Fikret Adaman’ın girişimiyle başlattığımız, Türkiye’de “Gıdanın Politik Ekolojisi” webinar serisinin dokuzuncu buluşması 13 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleşecektir. Bu webinar serisinde, Türkiye’de gıda sisteminin yapısı ve bu yapının sosyal, ekonomik ve ekolojik etkileri tartışılarak, daha adil ve sürdürülebilir bir gıda sisteminin kurulmasına katkı sunulması hedeflenmektedir. Gıda sistemi bağlamında; üretim kaynaklarına erişim, kırsal yaşamdaki sosyo-ekonomik dönüşümler, teknolojik değişimler, ekosistem dinamikleri, tüketim kültürü, tarım ve gıda politikaları gibi çok çeşitli boyutların disiplinerarası ve bütüncül bir yaklaşımla ele alınması amaçlanmaktadır.
Gıdanın Politik Ekolojisi - 9
13 Ekim 2021, 15:00
“Kentsel Mekanlarda Gıda: Sorunlar/Çözüm Arayışları”
Bilindiği üzere, 2000’lerin ortasından itibaren çözülen kamu yapıları, kentte sağlıklı gıdaya ulaşma konusunda bir krize yol açtı. Kamunun göreli olarak güvence sağlayan yapılarının yerini piyasa mantığına göre çalışan zincir marketlerin almasıyla birlikte, sağlıklı gıdaya adil bir şekilde ve herkesin ulaşmasını hedefleyen inisiyatiflerin ortaya çıkmasına tanık olduk. Bu webinarda, kentte gıda tedariğini alternatif yollarla sürdüren gıda inisiyatiflerinin nasıl bir düzlemde ve ne tür çalışmalar yaptığını konuşacağız.
Konuşmacılar:
Doç. Dr. Zeynep Kadirbeyoğlu - Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi
Dr. İrem Soysal Al - Sosyoloji Bölümü, Maltepe Üniversitesi
Moderatör: Fikret Adaman
Etkinlik Türkçe ve çevrimiçi gerçekleşecektir. Katılım için lütfen
tıklayınız.
İstanbul Politikalar Merkezi