Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Petronas Teknik Üniversitesi'nden İGÜ TTO'ya Ziyaret! Yeni Projelere Uzman Başvuruları Bekleniyor

Malezya Petronas Teknik Üniversitesi ve İGÜ TTO’nun gerçekleştirdiği toplantı kapsamında; Aşağıdaki konular için ayrı ayrı görüşme yapmak üzere Gelişim Üniversitesi'nden daha fazla ilgili uzmanın katılım sağlaması önem arz etmektedir.

Öncelikli teknolojik konular:
  1. Hidrojen: Taşımacılık hareketliliği için taşınabilir hidrojene odaklanmak.
  2. Atık yönetimi: Enerji (Biyokütle) üretmek için Tavuk gübresine odaklanmak.
  3. Enerji depolama: Taşınabilir ve uzaktan kendi kendini idame ettirebilir enerji depolamaya odaklanmak.
  4. Suyun tuzdan arındırılması: Deniz suyundan su tuzdan arındırma ürününe odaklanmak. UTP halihazırda güneş panelinden gelen yenilenebilir enerjiyle güçlendirilmiş bir ürüne sahip.
Not: TÜBİTAK vb. kurumlara ortak proje sunumu fırsatları da dikkate alınacaktır. UTP ayrıca ortak bir uluslararası bütçe oluşturulması yönünde görüş bildirmiştir.