Araştırmacılar, Sertifikalı PDF Belgelerini Değiştirmek için 2 Yeni Saldırı Türü Keşfetti

Siber güvenlik araştırmacıları, bir saldırganın imzayı geçersiz kılmadan sertifikalı içerik üzerinde kötü amaçlı içerik görüntüleyerek bir belgenin görünür içeriğini değiştirmesine olanak sağlayabilecek, onaylı PDF belgelerine yönelik iki yeni saldırı tekniğini açıkladı.
Yıllar boyunca PDF spesifikasyonunun güvenliğini sistematik olarak analiz eden Ruhr Üniversitesi Bochum'dan araştırmacılar, "Saldırı fikri, farklı izin seviyeleri altında sertifikalı belgelere imzalama veya ek açıklamalar eklemeye izin veren PDF sertifikasyonunun esnekliğinden yararlanıyor" dedi.

Bulgular, bu hafta düzenlenen 42. IEEE Güvenlik ve Gizlilik Sempozyumu'nda (IEEE S&P 2021) sunuldu.

2.Bir zamanlar moda olan dijital dönüşüm, pazarları yeniden şekillendiriyor.
Dijital dönüşüm kavramı, COVID-19 salgını sırasında moda bir şakadan kritik ve hızlandırıcı bir gerçeğe dönüştü. Uzaktan çalışma ve eğitime küresel bir geçişin yarattığı değişiklikler sayısızdır, ancak iş dünyasında bunlar kurumsal davranışlarda ve tüketici beklentilerinde bir değişiklik meydana getirdi. Müşteriler dijital pazara yönelirken bu alanda çalışan şirketlere büyük kazançlar sağladı.