Dekanımızın 2018-2019 Bahar Yarıyılı Mesajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF) Dekanımızın 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Açılış Mesajı
Mühendislikte ve Mimarlıkta İstanbul Gelişim Üniversitesi,

Teknik, sosyal ve diğer yaşamsal boyutlarıyla değişimin vazgeçilmez boyutuyla karşımızda olduğu günlük hayatımız için gelişmeye ihtiyaç olduğu çok belirgin gerçektir. Bu değişimde en önemli rolleri mühendisler ve mimarlar üstlenmektedir. Bu değişim ve gelişimin içinde yer alabilmek ve bu gelişimde etkin ve yetkin roller oynayabilmek için muhakkak doğru adımların atılması gereklidir. Bunun için sizin tercihleriniz ve paydaş olabildiğiniz yerlerden birisi İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’dir. Sizlerin ve sizlerin önem verdiklerinizin teknik ve diğer yaşamsal katkıları oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz mühendislik ve mimarlık adımlarınızda sizinle olduğumuzu belirtiriz. Bu alanlarda nanoteknoloji, yapay zekâ ve eğitimde değişim gibi üç önemli farkındalık alanlarını sizlerle birlikte oluşturmaya başladık. Bunun için henüz sizleri ve henüz bizlerle olmayanları davet ettiğimizi tekrar hatırlatmak isteriz. Sizleri ve bizlerle birlikte olanları değişim, gelişim ve farkındalık için İGU Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde buluşmaya bekliyoruz.

Çünkü bu değişime uyumlu olabilmek için gerekenler içinde genç olmak gerekli (IGU 10 yaşında), tecrübeli olmak gerekli (tecrübeli bir akademik kadromuz var), imkanları olmalı ve bunları etkin kullanılabilmeli (fiziksel ve diğer imkanları yeterli ve etkin kullanılabilir), rekabet edici yapıya sahip olunmalı (emsalleri içinde önde duran), gelişen bir ortamda olmak (sektöre yakın ulaşılabilir bir ortamdayız), hayalleri, prototipleri olmalı (patentlerimiz ve iddialı projelerimiz var), standartları olmalı (akreditasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz), esnek olmalı (değişik seviyelerden öğrencilerin programlara kolay uyumunu sağlıyoruz).

Bilgisayar mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği (Türkçe ve İngilizce dille eğitim), mimarlık programı (Türkçe ve İngilizce dille eğitim) fakültemizin bölümlerindendir. Bu bölümler için genel fizik, kimya laboratuvarlarının yanında bölümlere yönelik elektronik, malzeme laboratuvarları ve yazılım ve laboratuvarları donanım imkanları ile sizlere ufuklar açan, mühendislik ve mimarlık yolunuzda sizlere bu meslekleri kazandıracaktır. Meslek hayatınızın devamında mesleğinizde destek yol arkadaşı olacak İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi tüm kaynakları ile yanınızda olmaya sizi güvenli bir geleceğe taşımaya hazırdır.

Ayrıca gelecek programları ile ve sizlerle birlikte farklılaşmaya hazır olan Gelişim Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi lisans üstü imkanları ve değişik ülkelerden öğrenci ve öğretim elemanları dünyaya açılan önemli bir kapıdır. Sizlerin de bu önemli yolda uygun alanı seçip güvenli bir gelecek oluşturmak için İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde olmanızı, katılmanızı bekler her türlü katkı ve değerlendirmenizi büyük bir memnuniyetle bekler yarıyılınızı kutlarız.

Prof. Dr. Ramazan YAMAN
Dekan V.