Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

İGÜ TTO, 2-6 Ekim tarihleri arasında 9. Uluslararası Buluş Fuarı’nda!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ TTO), 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan “9’uncu Uluslararası Buluş Fuarı”nda iki projesiyle ISIF 2024 Demo Day’de yarışacak.

Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF), kapılarını dokuzuncu kez dünyanın yenilikçi zihinlerine açmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin gelişimine değer katacak buluş, ar-ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla yola çıkan; Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı ISIF, gerçekleştirildiği sekiz yılda 62 farklı ülkeden 5.000'in üzerinde teknolojiye ev sahipliği yaptı.

Bilimsel ve teknolojik alanlarda yaptığı birçok proje ve iş birliği ile öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Buluş Fuarı ISIF 24’e 16 adet buluş ile katılım sağlayacak olan İGÜ TTO, bu kapsamda gerçekleştirilecek olan Demo Day etkinliğinde de iki buluşuyla sahne alacak. Yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekecek olan bu projeler, İGÜ’nün teknoloji ve inovasyon alanındaki öncülüğünü bir kez daha kanıtlıyor.

İGÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nin geliştirdiği ve Demo Day'e seçilen projeler
  • Elektrik Fan Motorlu (EDF) Dikey İniş Kalkış Yapabilen (VTOL) İnsansız Hava Aracı: Hem askeri hem de sivil alanda devrim yaratabilecek bu hava aracı, dikey iniş ve kalkış kabiliyeti sayesinde ulaşılması zor bölgelere güvenli ve hızlı erişim sağlayacak. İleri teknoloji motor yapısıyla dikkat çeken bu proje, İGÜ’nün mühendislik ve teknoloji alanındaki vizyonunun somut bir örneği.
  • Yapay Zekâ Destekli 3 Boyutlu Haritalar Oluşturan ve Analizler Yapan Algoritma: İGÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından geliştirilen bu yapay zekâ destekli algoritma, karmaşık coğrafi bölgelerin 3 boyutlu haritalarını oluşturma ve detaylı analizler yapma yeteneğiyle öne çıkıyor. Afet yönetimi, tarım ve şehir planlaması gibi birçok alanda kullanılabilecek bu teknoloji, veri odaklı karar alma süreçlerini önemli ölçüde hızlandıracak.
İGÜ Teknoloji Transfer Ofisi, bu prestijli etkinlikte yer alarak yenilikçi projelerini yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtma fırsatı bulacak. Projeler, Türkiye’nin teknoloji ve girişimcilik ekosistemindeki yükselişini temsil ederken, küresel arenada da önemli bir yer edinmeyi hedefliyor.

İGÜ TTO, "Millî Gayretle Yerli Üretim" tanıtım kitapçığına buradan ulaşabilirsiniz.