İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından TÜBİTAK MAM’a ziyaret gerçekleştirdi.

Bilimsel ve teknolojik alanlarda yaptığı birçok proje ve iş birliği ile öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. TÜBİTAK MAM ve İGÜ arasındaki karşılıklı iş birliği ve ortak proje çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulması amacıyla İGÜ-TTO Müdürü Yahya Kemal Kıran, Dr. Safar Pourabbas ve Erasmus ile biyosensör stajını yapmak üzere İGÜ’de öğrenim gören PhD öğrencisi Leva Markuniene, TÜBİTAK MAM’a ziyarette bulundu.

Ziyarette, tez çalışması olarak; biyosensörlerin geliştirilmesi, araştırılması ve uygulamaları üzerine bir çalışma yapmak üzere İGÜ’ye başvuru yapan; piezoelektrik bileşenlerinin işlevselliğini ve uygulamalarını ölçme konusunda derinlemesine bir araştırma yapmayı da hedefleyen Leva Markuniene’nin (Litvanya) TÜBİTAK MAM 3 B Merkezindeki Laboratuvarda çalışmalarını sürdürebilmesi imkânı da doğdu.
Tez kapsamında, PVDF (florlu polimer malzeme), GO (grafen oksit) ve Agno3 (gümüş nitrat) gibi malzemelerden oluşan fonksiyonel bir element (film) geliştirilmesi ve bu elementin biyosensör uygulamalarında etkili bir şekilde kullanılabilirliği üzerine çalışılacak.

haber