Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

İGÜ TTO’dan teknolojik çalışmalara yönelik çalıştay

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)’da çalışılmakta olan teknolojik alanlar hakkında çalıştay düzenlendi. TTO personeli, zorunlu stajyer öğrenciler ve uzun dönem stajda bulunan öğrencilerin katıldığı çalıştayda; yapay zeka, havacılık, mekanik tasarım, siber güvenlik ve otomasyon gibi teknolojik alanlarla ilgili fikir alışverişi yapıldı.
  • Yapay zeka alanında; yapay zeka ile görüntü işleme yöntemiyle 2 boyutlu harita kullanılarak 3 boyutlu haritalama hazırlanması ve makine öğrenmesi konuşuldu.
  • Havacılık alanında ise İHA/VTOL gövde ve kanat tasarımı, İHA/VTOL iç tasarım, iniş takımı tasarımı, elektrik güç dağıtım ve hız kontrol devre imalatları, haberleşme, drone/İHA gövde mekanik, elektrik ve motor entegrasyonu, test (laboratuvar, yer, uçuş) ve simülasyon faaliyetleri görüşüldü.
  • Mekanik tasarım alanında dolaylı tasarım, direkt tasarım, analiz, yer kontrol istasyonu, alt yüklenici üzerinden kompozit ve/veya karbon elyaf malzeme üretimi; kalıp üretimi, otonom karar veren sistemler, veri işleme, veri tabanı yönetimi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
  • Siber güvenlik alanında ise yapay zeka ile saldırı tespiti ve siber savunma yapılmasına yönelik çalışmalar üzerine konuşuldu.
  • Otomasyon alanında; PLC, SCADA sistemlerine ilişkin inovatif siber koruma sağlanması hakkında görüşüldü.

Bilime katkı sağlayacak birçok projenin görüşüldüğü çalıştayda, enerji tesislerindeki SCADA/PLC sistemlerine muhtemel siber saldırıların tespiti ve önlenmesi konusunda yeni bir proje çalışılması da tavsiye edildi.