Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

İGÜ TTO’dan yenilikçi projeler ve eğitim atılımı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ TTO), AR-GE çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde yaşam standartlarını iyileştirmek ve ekonomik gelişimi hızlandırmak amacıyla yürütüyor. Kamu ve özel sektörle iş birliği içinde birçok projeye imza atan İGÜ TTO, sanayi ve akademi arasında köprü kurarak teknolojinin ticarileştirilmesini sağlıyor.

İGÜ TTO Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yahya Kemal Kıran, ofisin sanayi ile iş birliği geliştirme, proje yönetimi, destek programlarından yararlanma ve girişimcilik hizmetleri sunma konusundaki rollerini vurguladı. Kıran, “Akademisyenler ve araştırmacılarımıza ulusal ve uluslararası destek programları hakkında bilgi veriyoruz ve uygun başvurularını sağlayarak fon miktarını ve kalitesini artırıyoruz. Ayrıca, üniversite ve sanayi arasında iş birliği köprüleri kurarak bilginin teknolojiye dönüşmesini ve ekonomik katkıyı sağlıyoruz” dedi.

İGÜ TTO, modern teknolojiyle donatılmış fiziksel alanlarda yenilikçi fikirlerin geliştirilmesini teşvik ediyor. Bünyesinde 4 tam zamanlı personel, 9 kısmi zamanlı personel ve 13 stajyer bulunan ofis, teknoloji ve proje grupları aracılığıyla akademik araştırmaları sanayiye dönüştürmeyi amaçlıyor.

Eğitim programları da İGÜ TTO’nun önemli bir parçası. Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi, Patent ve Fikri Mülkiyet Hakları, Proje Yönetimi, Hibe Programları ve Girişimcilik konularında düzenlenen eğitimler, katılımcılara teknoloji transferi ve inovasyon yönetimi alanlarında derinlemesine bilgi sunuyor.

Proje aşamalarının tamamlanmasının ardından, İGÜ TTO prototiplerin sanayi standartlarına uygun hale getirilmesi için iyileştirme ve optimizasyon çalışmaları yapıyor. Bu süreçte, firmalarla kurulan iş birlikleri projelerin sanayiye entegrasyonunu hızlandırıyor ve yenilikçi teknolojilerin gerçek dünya uygulamalarına katkıda bulunuyor.

İGÜ TTO’nun yürüttüğü projeler arasında elektrik motorlu insansız hava araçları, yapay zekâ uygulamaları ve akıllı aynalar gibi ileri teknoloji projeleri yer alıyor. Bu projeler, hem yerli hem de milli teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyerek sanayiye önemli katkılar sağlıyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, bilim ve teknolojiyi geleceğe taşıyan projeleri ve eğitim faaliyetleriyle ülkenin teknoloji kapasitesini artırmaya devam ediyor.