Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 9. Uluslararası Buluş Fuarı’nda!

TEKNOFEST 2024 Adana kapsamında 9’uncusu düzenlenen Türkpatent ISIF24 Uluslararası Buluş Fuarı’nın açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın katılımı ile gerçekleşti.

Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF), kapılarını dokuzuncu kez dünyanın yenilikçi zihinlerine açmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin gelişimine değer katacak buluş, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla yola çıkan; Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı ISIF, gerçekleştirildiği sekiz yılda 62 farklı ülkeden 5.000'in üzerinde teknolojiye ev sahipliği yaptı.

Teknolojiye yön veren, savunma sanayinden yazılıma kadar birçok alanda katılımcılara kapılarını açan TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleşiyor. Yerli ve yabancı pek çok paydaşın bulunduğu fuarda, tarım teknolojilerinden havacılığa kadar birçok buluş sergileniyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), 16 adet buluşu alanda sergilerken; ilgilenen ziyaretçilere buluşlar ve İGÜ hakkında bilgi vermeye devam ediyor. 2023 yılında patent başvuruları ile Türkiye’nin en çok patent başvurusu yapan üniversitesi konumunda olan İGÜ, tescil ve fikri mülkiyet hakları konusunda desteklerini sürdürüyor.

ISIF’24 kapsamında düzenlenen ve buluşları yatırımcılarla buluşturan Demo Day etkinliğine 2 proje ile katılmaya hak kazanan İGÜ; “Elektrikli Fan Motorlu Dikey iniş kalkış yapabilen İHA” ve “Yapay Zeka Destekli 3 Boyutlu Haritalar Oluşturulan ve Analiz Yapan Algoritma” isimli buluşları ile yerli ve yabancı yatırımcılara sunum gerçekleştirecek.