Acil durumlarda, ilk müdahele ekiplerinin olay esnasında iç mekan hakkında bilgi sahibi olarak gerekli müdaheleleri çabukcak gerçekleştirebilmeleri için, gerekli bilgilerin sürekli hazır tutulması gerekmektedir. Büyük yapıların, kamu binalarının haritalanmaları doğru yapılsa bile oldukça karmaşık hale gelebilirler. 2 boyutlu kat planlamaları yalnızca önemli bilgileri bulundursa dahi, karmaşıklıktan dolayı hızlı bir şekilde okunması zordur. Bu zorluğu azaltmak için 3 boyutlu haritalandırma kullanılabilir.
Geleneksel yöntemler, karasal lazer tarayıcıları gibi uzun süren ve pahalı olabilen statik cihazlarla yapılmaktadır. 3 boyutlu tarama için cihazları birçok farklı pozisyonda kurarak mekan taratılır ve bu saatler sürebilir.
ITC sırt çantası 3 adet 2 boyutlu ışık algılama ve mesafe (LIDAR) tarayıcısı ile bir atalet ölçüm biriminden oluşur (IMU). LIDAR tarayıcıları lazer noktalarını sağlar. Yani çevredeki duvarları, tavanları ve zemin noktalarını kaydeder. IMU ise sırt çantasının zaman içinde ivmesini ve açısal hızını ölçer. Bu veriler ise poz değişikliklerini ölçmek için kullanılır. Küresel navigasyonlar (GNSS’ler) bina içlerinde çalışmadığından dolayı ITC-sırt çantası eş zamanlı bir yerleştirme ve haritalama (SLAM) algoritması kullanır.
Kaynak için
tıklayınız.