ABET(Accreditation Board for Engineering and Technology)
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
SIKÇA SORULAN SORULAR (Burada yer alan bilgiler öğrencilerimizin sorularına hızlıca cevap alabilmesi için hazırlanmıştır. Mevzuat ve uygulamada gerçekleşecek değişikliklerin yansıtılması zaman alabilmektedir.)
Kazandığım Bölümün eğitim dili Türkçe, istersem hazırlık okuyabilir miyim? İsteğe bağlı hazırlık eğitimi ücretlidir. Bu durumda eğitim süreniz 1 yıl uzamaktadır.
Öğrenci kimliğimi nereden alabilirim? Yeni kayıt olan mühendislik öğrencileri öğrenci kimlik kartlarını Sekreterlikten (Kule-19.Kat) alabilirler.
Ders kaydı için yapmam gerekenler nelerdir? Ders kayıtlarını akademik takvim içerisinde belirtilen tarihler arasında Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.
Akademik Takvime nereden erişebilirim? Akademik takvime erişmek için tıklayınız.
İGÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğinde okutulan derslere nereden erişebilirim? İGÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Lisans Programında okutulan derslere erişmek için tıklayınız.
İGÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği akademik kadrosuna nereden erişebilirim? İGÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği akademik kadrosuna erişmek için tıklayınız.
Bölümüm hangi yerleşkede yer alıyor? İGÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Lisans Programı, eğitim öğretim faaliyetlerini Gelişim Kule (J-Blok) de gerçekleştirmektedir. Bölüm Öğretim Üyelerinin odaları Kule-18. katta, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı Kule-19. katta yer almaktadır.
Bölümümün akreditasyonu var mı? İGÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Lisans Programı, ABD merkezli olan ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır.
Daha önce farklı üniversitelerden aldığım derslerden muaf olabilir miyim? Üniversiteye merkezi yerleştirme ile kayıt yaptıran öğrenciler programa ders kaydı yaptırdığı ilk yarıyılda akademik takvimde ilan edilen tarihler içinde daha önceki bir yükseköğretim kurumunda almış ve başarılı/koşullu başarılı olduğu derslerden muafiyet başvurusunda bulunabilir. Ders muafiyet talebi İGÜ Muafiyet-İntibak İşlemleri ve Yatay Geçiş Esasları Yönergesi kapsamında, komisyon tarafından değerlendirilecektir.
Bölümümde zorunlu staj uygulaması var mı? Öğrencilerimiz, mezun olabilmek için zorunlu 30’ar iş günü olmak üzere “Staj-1” ve “Staj-2” stajlarını başarılı bir şekilde tamamlamak zorundadır. İkinci sınıfı izleyen yaz döneminde "Staj-1", üçüncü sınıfı izleyen dönemde "Staj-2" yapılmaktadır. Sektörde Elektrik Mühendisi, Elektronik Mühendisi, Elektrik Elektronik Mühendisi, Biyomedikal Mühendisi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisi, Mekatronik Mühendisi gibi unvanlara sahip mühendislerin çalıştığı firmalarda staj yapabilirler. Ayrıca "Staj-1" ve "Staj-2" stajlarını aynı firmada yapmak isteyen öğrencilerimize bu stajları farklı birimlerde yapmaları tavsiye edilmektedir. Stajlarla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.
Bölümümün staj için anlaşmalı yerleri var mı? Öğrencilerimiz staj yapacakları kurumu kendileri bulmaktadır. Ancak staj yeri bulma konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilerimize Bölüm Öğretim Üyelerimiz yardımcı olmaktadır.
Kaç krediyle mezun olabilirim? Mezun olabilmek için gereken kredi sayısı 138’dir. Müfredatı inceleyerek daha detaylı ve güncel bilgi alabilirsiniz.
Derslere devam şartı var mı? Her öğrenci, devam edeceği yarıyıla ait ders, uygulama, laboratuvar, proje, seminer, atölye, staj, bitirme çalışması ve benzeri çalışmalara katılmak zorundadır. Üniversitemizde teorik derslerin en az % 70’ine, uygulama ve laboratuvarların ise en az % 80’ine devam koşulu bulunmaktadır. Derslere devam koşulu ilgili detaylı bilgilereİGÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinden erişebilirsiniz.
Sınav döneminde sağlık raporu aldım, mazeret sınavına girebilir miyim? Sağlık sorunları nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere, sağlık izinlerini Üniversite birimlerinin bulunduğu illerin tam teşekküllü devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri veya aile sağlığı merkezlerinden almak koşulu ile ilgili yönetim kurulu kararı ile mazeret sınav hakkı verilir. Detaylı ve güncel bilgilere erişmek için İGÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğini inceleyebilirsiniz.
Yaz okulunuz var mı? Üniversitemizde yaz öğretimi bulunmaktadır ve akademik takvimde daha önceden ilan edilen tarihler içerisinde gerçekleştirilmektedir. Yaz okulu ile ilgili detaylı bilgiye Yaz Öğretimi Yönergesinden erişebilirsiniz.
İGÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğinde okurken Çift Anadal (ÇAP) yapabilir miyim? Evet. İstanbul Gelişim Üniversitesi çift ana dal programını öğrencilerine ücretsiz olarak sunmaktadır. Ana dal programındaki genel not ortalamaları 4.00 üzerinden 2.90 olan ve bulunmuş olduğu lisans/ön lisans programında %20’lik başarı dilimine giren öğrenciler ücretsiz olarak ikinci ana dal diploma programına başvuru hakkına sahip olur. Çift ana dal programını başarı ile bitirip iki lisans derecesine hak kazanmış olan öğrencilere iki lisans diploması verilir. Çift Anadal ile ilgili detaylı bilgilere İGÜ Çift Anadal Yönergesinden erişebilirsiniz.
İGÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğinde okurken Erasmus+ programından yararlanabilir miyim? Evet. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde öğrenciler Erasmus+ programına katılabilir. Kendilerine gidecekleri ülkelerin para birimi oranında aylık belirli bir hibe ödemesi yapılır. İGÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Lisans Programında, kuruluşundan bugüne kadar toplam 18 öğrenci Erasmus+ programından yararlanmıştır. Erasmusla ilgili detaylı bilgilere erişmek için tıklayınız.
Burada belirtilmeyen sorum var ise nereye başvurmalıyım? Öğrenciliğiniz boyunca herhangi bir konuda danışmak istediğiniz bir konu olduğunda Bölüm Araştırma Görevlilerine mail atabilir veya yüzyüze sormak için Kule 18. kattaki ofislerine gidebilirsiniz. İGÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Araştırma Görevlileri mail adreslerine erişmek için tıklayınız.