Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

İGÜ TTO'dan ERMAKSAN'a kritik teknolojiler alanında iş birliği ziyareti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), 4 Temmuz 2024 Perşembe günü Bursa'da yerleşik ve lazer çiplerinin üretimi konusunda öncü kuruluş olan ERMAKSAN'a teknik ziyarette bulundu. ERMAKSAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan’ın da katılım sağladığı toplantıda İGÜ TTO bünyesinde gerçekleştirilen teknik faaliyetlerle ilgili sunum yapıldı.

Jet Dron ve VTOL İHA projeleri dikkat çekti

İGÜ TTO’nun faaliyet ve projelerinin aktarıldığı görüşmede iki kurum arasında sanayi ve üniversite iş birliği çalışmalarının yapılabileceği değerlendirildi. ERMEKSAN’ın gerçekleştirdiği firma kabiliyetleri ve savunma sanayi faaliyetleri sunumunun ardından OptoElektronik kabiliyetlere ilişkin atölye ziyaretleri yapıldı. Toplantı esnasında TTO'da yürütülen projelerden özellikle Jet Dron ve 3D haritalama yapan VTOL İHA'ların ERMAKSAN'da üretilebileceği ERMAKSAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan tarafından dile getirildi.

Kurumlar arası iş birliği kapsamında öncelikle bir NDA ve teknik anlaşma (MoU) imzalanması uygun görüldü. ERMAKSAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli ve Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin’i ziyaret etmek üzere davet edildi.
Görüşmede ticarileşme imkânı olan İGÜ patentlerine ve İGÜ TTO'da çalışılan projelere ait bilgilerin ERMAKSAN'a gönderilmesi talep edildi. ERMAKSAN'ın teknik liselere destek ve stajyer kabulü konusu kapsamında Bursa'da bulunan Gökkuşağı Okulları ile ERMAKSAN arasında bir eğitim destek ve iş birliği konusu görüşüldü.

TTO