Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023” yayımlandı. 6 kategoride öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi, akredite edilen lisans programı sayısı en fazla olan üniversite olarak geçen sene olduğu gibi zirvede yer alarak 1’inci sıradaki yerini korudu.
YÖK’ün Türkiye’deki 208 üniversiteyi 74 farklı göstergeye göre değerlendirdiği
"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023 yayımlandı. 65 programı uluslararası akreditasyona sahip olan ve uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), hem devlet hem de vakıf üniversiteleri arasında en fazla akredite edilen lisans programına sahip üniversite olarak 1’inci sıradaki yerini korudu.
“Dünya standartlarında eğitim ve uygulama imkânları sunmaya devam ediyoruz”
“Dünya üniversitesi” vizyonuyla ilerleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası alanda gerçekleştirdiği birçok proje ve faaliyet ile öne çıkıyor. YÖK tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”te, Türkiye’deki üniversiteler arasında en fazla akredite edilen lisans programına sahip olan İGÜ, geçen yıl olduğu gibi 1’inci sırada derecelendirilerek zirvedeki yerini korudu. Türkiye’deki üniversiteler arasında en fazla akredite edilen lisans programına sahip olmaktan gurur duyduklarını belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. S. Arda Öztürkcan, “İGÜ olarak 2018 yılından günümüze kadar almış olduğumuz tüm akreditasyonlarla lider kalmayı başarmış durumdayız. Bu akreditasyonlar sayesinde ilgili bölümlerde okuyan tüm öğrencilerimize, dünya standartlarında eğitim ve uygulama imkânları sunmaya devam ediyoruz. Üniversitemiz, bünyesinde bulunan uluslararası öğrenci ve akademisyenleriyle uluslararasılaşma konusunda üst sıralarda yer alıyor. Yeni eğitim-öğretim döneminde de akreditasyonlarımızı devam ettirmek için çalışmalara şimdiden başladık. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın üniversitelerin bilimsel üretim, akademik performans, üniversite-sektör iş birliği, Ar-Ge, uluslararasılaşma, topluma hizmet ve sosyal sorumluluk gibi temel hizmet alanlarına yönelik teşvikleri ile bizler de üniversitemiz bünyesinde bulunan uluslararası öğrenci ve akademisyenlerle uluslararasılaşma konusunda üst sıralarda yer alıyor; küresel vizyonumuz doğrultusunda stratejik adımlar atarak; bilimsel, teknolojik, sosyal, sanatsal inovasyon faaliyetlerimiz ve Ar-Ge çalışmalarımızla öne çıkıyoruz. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak amacıyla üniversite olarak ‘Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı benimsiyoruz. Bu amaç doğrultusunda da sürdürülebilir eğitime ve araştırmaya özel önem gösteriyoruz. Bu başarılarımızda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.